Nieuwsbrief juli 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 

 

 

 
Thuis
   
 

HET LAATSTE NIEUWS OVER
WONEN IN DEVENTER VAN

 


Opleverfeest 27 sociale huurwoningen 

op de Zandweerd


Op 4 juli werd de oplevering van de nieuwe sociale huurwoningen in de Zandweerd aan de D.G. Van der Keesselstraat gevierd. Een geslaagde middag waar vooral de nieuwe bewoners en bewoners uit de omgeving elkaar konden ontmoeten. 

Bouwbedrijf Nikkels bouwde, in opdracht van Rentree, op de Zandweerd 27 sociale huurwoningen (6 grondgebonden woningen en 21 appartementen). Bij de feestelijke oplevering waren de nieuwe bewoners, Jaap Huibers, directeur-bestuurder Rentree en Emiel Nikkels, directeur van Nikkels bouwbedrijf aanwezig. Bewoners en Monique Kuiper van het Bewonersadviesorgaan van Rentree sneden samen een grote taart aan om de oplevering van de woningen te vieren.  

Nieuwbouw op de plek waar oude woningen zijn gesloopt
De nieuwe woningen zijn gebouwd op de plek waar tot mei 2023, 20 duplexwoningen stonden. Deze woningen waren verouderd en zijn geslooptDe oplevering van de 27 nieuwbouwwoningen heeft inmiddels plaatsgevonden. Jaap Huibers is trots op de woningen ‘Er is in Deventer een grote vraag naar sociale huurwoningen. Fijn dat we daar hier invulling aan kunnen geven. De samenwerking met Nikkels bouwbedrijf en de gemeente was heel goed, wat maakt dat we snel na de sloop hier staan om de sleutels van deze woningen te overhandigen aan de nieuwe bewoners!’. Lees meer.

In de zomervakantie kunnen reparaties langer duren

Eind juli start de zomervakantie in onze regio. Veel van onze samenwerkingspartners (zoals bouwbedrijven, installateurs etc.) genieten dan van hun zomervakantie. Reparaties kunnen daardoor iets langer duren en ook duurt het soms langer voordat onderdelen, die besteld zijn, worden geleverd. 

Wij begrijpen dat dat vervelend kan zijn. En doen ons best u hiervan zo min mogelijk overlast te laten ervaren. 

Spoedreparaties melden kan 24 uur per dag. Ook in het weekend. Bel dan naar Rentree op telefoonnummer: 0570 67 83 00.

 

Koffie in de Wijk - Zandweerd


De zon stond hoog aan de hemel op donderdag 4 juli. In de Zandweerd spraken we bewoners, onder het genot van een kop koffie of thee.  

 

Vaak spreken we bewoners als er 'iets' is. Een reparatieverzoek, klacht, verhuizing of een verandering in de persoonlijke situatie. Een paar keer per jaar zetten we een koffiekar in één van de wijken, waar woningen van Rentree staan, om open het gesprek aan te gaan. Zodat we ook eens contact hebben met de huurders die we anders niet spreken. 

Houd achterpaden schoon: afval wegbrengen tot 300 kg gratis

Wij komen in de wijken regelmatig zwervend afval tegen. Vooral in de achterpaden van woningen. 

Afval kan gratis worden weggebracht naar het Recycleplein aan de Westfalenstraat 5. Op de website van de gemeente vindt u de spelregels, tarieven, wat u gratis en betaald kunt wegbrengen. Vergeet niet uw milieupas mee te nemen: daarop staat een storttegoed van 300 kg. Dat is de hoeveelheid afval die u zonder bijbetalen jaarlijks mag brengen. U kunt het tegoed niet meenemen naar een volgend jaar. 

 

Wat kunt u doen tegen ratten?

Ratten zijn actiever in de warmere zomermaanden. Dat kan leiden tot overlast in en rond huizen. Dat merken we ook in onze wijken. De reden voor deze overlast is dat ratten worden aangetrokken door voedselresten en afval dat zich ophoopt als we buiten eten of afval niet opruimen.

U kunt zelf veel doen om rattenoverlast te voorkomen. Een aantal tips: 

  • Plaats afval dat wordt opgehaald pas op de dag van ophalen buiten (niet de avond ervoor).
  • Doe afval in de dichte containers. Voorkom ophoping van huisraad in uw tuin. Voorkom rommelhoekjes en schuilplekken. 
  • Bewaar diervoedsel in tonnen van duurzame materialen (metaal, plastic). Houd katten- en hondenluikjes 's avonds gesloten.

    Kijk voor meer informatie hier.

    Heeft u overlast van muizen?
    U moet zelf maatregelen nemen om de muis buiten de deur te houden. Muizen knagen aan etensvoorraden, maar ook aan kabels en isolatiemateriaal. Ze kunnen ziekten overbrengen en uw huis vervuilen met uitwerpselen en urine. Tips tegen muizenoverlast leest u hier

Contact

Verzetslaan 40
7411 HX Deventer
info@rentree.nu
0570 678300
rentree.nu
Mijn Rentree

 
Rentree - thuis in Deventer


E-mail niet goed leesbaar, open dan de webversie. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.