Nieuwsbrief april 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 

 

 

 
Thuis
   
 

HET LAATSTE NIEUWS OVER
WONEN IN DEVENTER VAN

 

 

Het klimaat verandert: Wat kunt u zelf doen? 

Het klimaat verandert, daar hebben we allemaal last van, en dat merken we bij Rentree ook. Daarom hebben we deze maand een thema-nieuwsbrief voor u gemaakt met groenacties en groentips!

Door de vele regenval van oktober t/m december 2023 is bijvoorbeeld het gevelschilderwerk in het Rode dorp pas laat gestart. Wij begrijpen dat dit voor bewoners heel lastig kan zijn.  

Meer meldingen van wateroverlast 
Ook ontvangen we een groter aantal meldingen van wateroverlast in tuinen en achterpaden. Dat is erg vervelend voor u als bewoner. Helaas kunnen we weinig doen aan wateroverlast in kelders als gevolg van hoge grondwaterstanden. Toch kunt u ook zelf veel doen als u bijvoorbeeld wateroverlast heeft in uw tuin. 

Meer groen in tuinen 
Om wateroverlast in tuinen te verminderen, is het belangrijk meer groen aan te leggen en minder te bestraten. Op deze manier kan regenwater gemakkelijker de bodem in trekken en wordt wateroverlast voorkomen. Daarom willen we graag de actie "tegelwippen"  in deze nieuwsbrief onder uw aandacht brengen. Doe mee en laat de gewipte tegels in uw tuin ophalen!  

Groenactie: gratis regenton aansluiten
Van een enthousiaste bewoner uit de Zandweerd kregen we de volgende vraag: 'Is het mogelijk om tijdens periodes van veel regenval dit water op te slaan?' Deze vraag heeft ons geïnspireerd tot een actie. In samenwerking met de gemeente Deventer introduceren we een regenton actie. Hierover leest u meer in deze thema-nieuwsbrief. 


Wij wensen u veel leesplezier!

 

GROENACTIE: Laat uw zelfgekochte regenton gratis aansluiten in uw tuin


Een regenton plaatsen is een makkelijke manier om regenwater op te slaan. In droge periodes kunt u het regenwater gebruiken om planten in uw tuin water te geven. Als u uw planten regenwater geeft bespaart u ook drinkwater en geld.

Koop een regenton via de gemeente 

Via de gemeente kunt u een regenton kopen met 20 euro korting. Kijk voor meer informatie op deze website


Rentree sluit de regenton gratis aan in uw tuin 
Wij leveren hiervoor ook het materiaal om de regenton aan te sluiten. Stuur ons een mail via info@rentree.nu of bel ons 0570 - 67 83 00. Wij maken dan een afspraak met u.

Heeft u hulp nodig om de regenton thuis te krijgen?
U kunt de kassabon naar ons mailen via info@rentree.nu of bij ons inleveren op kantoor. Vergeet niet uw adres aan ons door te geven en het bedrijf waar u de regenton heeft gekocht. Wij halen de regenton dan op en maken een afspraak met u om de regenton te plaatsen. U kunt hiervoor terecht bij de Welkoop, Wildkamp of Intratuin.

Deze actie loopt tot 30 mei 2024. 



Maak uw woonomgeving geschikt om de veranderingen van het weer aan te kunnen


Hoe kunt u omgaan met de gevolgen van de veranderingen van het weer, zoals hitte, droogte en wateroverlast. Als u zich voorbereidt, heeft u minder last van deze effecten.

Een groene tuin of groen balkon werkt verkoelend in periodes van hitte. Ook zorgt een groene tuin voor minder wateroverlast, omdat de grond en planten een deel van het water opvangen. En door regenwater op te vangen, bijvoorbeeld in een regenton zorgt u ervoor dat u in tijden van droogte uw tuin of balkon mooi en gezond kunt houden zonder veel kraanwater te gebruiken. In deze nieuwsbrief hebben wij een groenactie voor het gratis bezorgen en aansluiten van een regenton. 
 

WINACTIE: Win een duurzame plantenbak 


Onze samenwerkingspartner Instain maakt van gebruikte expansievaten een plantenbak. Dat is niet alleen leuk maar ook duurzaam.

 

Wat is een expansievat?

Een expansievat is een onderdeel van een verwarmings- of koelsysteem dat helpt om drukverschillen op te vangen.


Wij verloten 5 plantenbakken

Wilt u meedoen aan de verloting. Stuur dan een mail naar info@rentree.nu en vermeld duidelijk uw naam en telefoonnummer. Eind juni maken we de winnaar in de nieuwsbrief bekend. 

Deze actie loopt tot 30 mei 2024.

Kantoor Rentree 9 en 10 mei gesloten

Op 9 mei is het Hemelvaartsdag. Daarom zijn wij op 9 en 10 mei gesloten. Op maandag 13 mei zijn wij u dan graag weer van dienst.



Tegels vervangen door groen is goed voor het klimaat en de natuur. Doet u mee? 

 

Tegels vervangen door groen in uw tuin is goed voor het klimaat en de natuur. In een groene tuin heeft u minder wateroverlast, is het koeler in de zomer en een groene tuin is goed voor allerlei dieren, insecten en vogels.
 
Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 doet Deventer weer mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door zo veel mogelijk tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter- of geveltuin! Doet u ook mee?
 
De tegels die u wipt uit uw tuin hoeft u bij het verhuizen niet terug te leggen
Wel moet er een pad van de achterdeur naar de poort of berging blijven liggen. 
Vergeet vooral niet om het aantal m2 aan gewipte tegels door te geven op de website van het NK Tegelwippen.

Wilt u meedoen?
Meld u tegels aan via  www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Deventer. Het NK Tegelwippen loopt tot 31 oktober.

Contact

Verzetslaan 40
7411 HX Deventer
info@rentree.nu
0570 678300
rentree.nu
Mijn Rentree

 
Rentree - thuis in Deventer


E-mail niet goed leesbaar, open dan de webversie. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.