Nieuwsbrief maart 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 

 

 

 
Thuis
   
 

HET LAATSTE NIEUWS OVER
WONEN IN DEVENTER VAN

 


Wat kan ik doen bij een raar of nep-telefoontje? 

Het gebeurt steeds vaker; mensen die slachtoffer worden van telefonische oplichting. Ook huurders van Rentree hebben hier mee te maken. Daarom geven wij u graag tips over het herkennen en voorkomen van deze vorm van oplichting. 

 

Geef aan de telefoon nooit uw bank- of privégegevens en boek nooit geld over als iemand dit via de telefoon aan u vraagt.
Wordt u gebeld door een bedrijf of overheidsinstantie en vertrouwt u dit niet? Hang dan zo snel mogelijk op en neem daarna zelf contact op met de organisatie van wie het neptelefoontje kwam.
 

Nep-telefoontjes herkennen

Oplichters kunnen u bellen vanaf een willekeurig nummer. Bijvoorbeeld van uw bank of uw gemeente. Dit heet spoofing. Zo herkent u deze telefoontjes:

 

  • Nep-telefoontje van uw bank:
    Vraagt uw bank u via de telefoon om geld over te boeken of uw inloggegevens of pincode door te geven? Verbreek dan meteen de verbinding. Een bank belt u hier namelijk nooit voor. Als u denkt dat het telefoontje belangrijk is, zoek dan zelf het juiste telefoonnummer van uw bank op, bel dit nummer en leg uit dat u bent gebeld.
  • Nep-telefoontje met een bandje:
    U hoort een bandje (vaak in een andere taal) gevolgd door een keuzemenu. Daarna krijgt u iemand aan de lijn die u om geld of persoonlijke gegevens vraagt. Of de persoon vraagt u om software te downloaden. Verbreek de verbinding en bel niet terug.
  • Nep-telefoontje vanuit het buitenland:
    U wordt gebeld door een buitenlands nummer, maar de telefoon gaat maar 1 keer over. Negeer het telefoontje dan en bel niet terug.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid.

 

Even voorstellen: onze nieuwe technisch coördinator Jeroen


Jeroen Wichers is onze nieuwste aanwinst en hij houdt zich bezig met onder andere asbestinventarisaties, oplevering van nieuwbouw projecten, contractbeheer en tussentijdse kwaliteitscontroles. 'Werken voor Rentree biedt mij de mogelijkheid om met mensen te werken en verschillende werkzaamheden te doen. Als medewerker ben ik trots op het feit dat ik deel uitmaak van een organisatie die zich inzet voor bewoners.' zegt Jeroen.

Het kan zijn dat Jeroen ineens voor uw deur staat om te controleren of bijvoorbeeld uitgevoerde werkzaamheden goed zijn uitgevoerd door onze samenwerkingspartners (zoals Wolters of Instain). 

Ook komt hij langs als er bijzondere technische klachten zijn die extra aandacht nodig hebben. 

Met zijn toewijding en technische kennis is hij een waardevolle aanvulling voor Rentree. 

Spoedreparaties en reparatieverzoeken

Spoedreparaties melden kan 7 dagen per week, 24 uur per dag. Dus ook in het weekend. Bel dan 0570 - 67 83 00. U wordt dan doorverbonden met onze calamiteitenlijn.

Reparatieverzoeken kunt u melden via 'Mijn Rentree'. U kunt dan ook zelf een afspraak inplannen. Bellen kan ook, op werkdagen, tussen 10.00 en 12.00 uur op 0570 - 67 83 00.

 

Houd de rat buiten de deur

Wij horen regelmatig dat ratten overlast veroorzaken. Graag geven wij u tips om ratten op afstand en buiten de deur te houden. 

Ratten in en om het huis kunnen zorgen voor overlast en schade. Ratten komen net als muizen af op warmte en voedsel. U kunt zelf maatregelen nemen om de rat buiten de deur te houden. 

 

Lees hiervoor de tips in deze flyer

Ook kunt u kijken op de website van de gemeente.



Deventer doet weer mee met NK Tegelwippen. Doet u ook mee? 

 

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2024 doet Deventer weer mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door zo veel mogelijk tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter- of geveltuin! Doet u ook mee?
 
De tegels die u wipt uit uw tuin hoeft u bij het verhuizen niet terug te leggen
Wel moet er een pad van de achterdeur naar de poort of berging blijven liggen. 
Vergeet vooral niet om het aantal m2 aan gewipte tegels door te geven op de website van het NK Tegelwippen.

Alle huurders van Rentree kunnen ook meedoen

Als we tegels vervangen door bloemperken, bomen, struiken en geveltuinen wordt Deventer weer een stukje groener, aangenamer voor onszelf, insecten en dieren en koeler op warme dagen! Het helpt ook om wateroverlast te voorkomen.

Alle huurders van Rentree kunnen ook meedoen en zijn of haar gewipte tegels aanmelden via  www.nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Deventer. Het NK Tegelwippen loopt tot 31 oktober.

Contact

Verzetslaan 40
7411 HX Deventer
info@rentree.nu
0570 678300
rentree.nu
Mijn Rentree

 
Rentree - thuis in Deventer


E-mail niet goed leesbaar, open dan de webversie. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.