Nieuwsbrief februari 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 

 

 

 
Thuis
   
 

HET LAATSTE NIEUWS OVER
WONEN IN DEVENTER VAN

 


Feestelijke oplevering 75 sociale huurappartementen Havenkwartier


Op 2 februari vierden we met blije bewoners, relaties en samenwerkingspartners de oplevering van 75 nieuwe sociale huurappartementen. Deze huurappartementen markeren nu het levendige woon- en werkgebied Havenkwartier. 

Sociale en duurzame huurwoningen
Wij realiseerden hier sociale betaalbare en hele duurzame huurwoningen die in combinatie met de huidige woningen, studentenwoningen en bedrijvigheid een mooie aanvulling zijn in de stadswijk Havenkwartier. Met deze sociale huurwoningen geven we de nieuwe bewoners een fijne plek.


Feestelijke oplevering
De feestelijke oplevering van de appartementen op 1 februari werd gemarkeerd met een symbolische sleuteloverdracht aan de bewoners. Daarnaast ontvingen bewoners van het nieuwe woongebouw Kop Havenkwartier een cheque ter waarde van € 2.500 voor de inrichting (meubels en verlichting) van de daktuin van Rentree. Nijhuis Bouw en OMA verdubbelden de cheque. 

Wonen, werken en ontmoeten in Kop Havenkwartier
De huurappartementen variëren van 41 m2 tot 84 m2 en liggen dicht bij het centrum. Op de begane grond zijn 8 huurappartementen voor (startende) ondernemers en een parkeergarage gerealiseerd. Er wordt een daktuin gemaakt waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. En aan het gebouw grenst het pand ‘De Koopman’. Hierin is een huurappartement met 3 slaapkamers en een bedrijfspand gerealiseerd voor de commerciële verhuur. De huurappartementen zijn ontwikkeld door Nijhuis Bouw.



Waardebon ter waarde van €40 euro voor duurzaamheidspakket


Maak uw huis comfortabel en bespaar op uw energierekening. Met deze waardebon kunt u naar het duurzaamheidscentrum. Daar kunt u, ter waarde van € 40,- euro,  zelf uw duurzaamheidspakket (tochtstrips, radiatorfolie of LED verlichting) samenstellen. Adres: Stadsetalage, Grote Kerkhof 1 (bij het stadhuis).  


Bewoners zelf aan de slag met thuisgevoel in hun portiek 


Het afgelopen jaar gingen bewoners aan de Polstraat 13 t/m 63, in hun portiek, aan de slag met het thuisgevoel. Bewoners en Rentree werkten hierin met elkaar samen. In het woongebouw is cameratoezicht gekomen, het lichtplan aangepast, het trappenhuis geschilderd en is er wat gedaan aan het afval dumpen. 

Bloempotten schilderen en plantjes poten groot succes!
Het project 'Thuis in je portiek' werd afgerond met een leuke activiteit. Op zaterdag 10 februari kwamen bewoners uit de Polstraat bij elkaar om bloempotten te schilderen en plantjes te poten. Het was niet alleen een leuke bezigheid. Het gaf bewoners ook de kans elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. Het was hartverwarmend om te zien hoe iedereen samenwerkte en genoot. 

 

Korting op cursus of sport via Rechtop 


Heeft u weinig geld te besteden? En lukt het daarom niet om zelf een cursus of sport te betalen? Maak dan gebruik van de kortingsregeling. Voor een aanvraagformulier kunt u langsgaan bij Rechtop. U kunt ook bellen: 0570-628090 . Na ontvangst van het aanvraagformulier beoordeelt Rechtop de aanvraag. Openingstijden: dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 - 12.00 uur.

Wat heeft u nodig?

Met het ingevulde aanvraagformulier stuurt u mee:

  • een kopie van een geldig legitimatiebewijs
  • het laatste inkomensoverzicht. 

Na uw aanvraag

  • Na maximaal 8 weken ontvangt u bericht van Rechtop over uw aanvraag. Tegen het besluit op uw aanvraag kunt u bezwaar maken.
  • Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan neemt Rechtop contact met u op. U kunt bij Rechtop uw coupon ophalen. Doe dit binnen 1 maand na ontvangst van het besluit. De coupon is 1 maand geldig. Lever de coupon dus binnen 1 maand in bij de vereniging of organisatie.

Meer informatie?

Kijk op www.rechtop.nu.


Contact

Verzetslaan 40
7411 HX Deventer
info@rentree.nu
0570 678300
rentree.nu
Mijn Rentree

 
Rentree - thuis in Deventer


E-mail niet goed leesbaar, open dan de webversie. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.